Tipuri de jeans barbatesti

Nimeni nu stie ce e in sufletul unui barbat cand merge la cumparaturi… De cele mai multe ori ei vin intr-o fuga, apuca repede cateva produse de pe standere sau umerase, merg  la cabina, se asteapta sa le vina bine si sa plece imediat la treburile lor. Si cum sa faci asta cand toate magazinele abunda de croieli diferite la raionul de blugi barbati, de pilda. Si cum sa poti alege in cunostinta de cauza cand etichetele ofera atat de multe secrete pentru cei ce vor doar o simpla pereche de jeansi? Iata mai jos “cheia” in care sa citesti etichetele de pe jeansii pe care ii gasesti in toate magazinele de pe la noi.

Straight cut/straight leg – de regula sunt blugii care stau pe linia taliei si urmeaza linia fundului si a soldurilor, iar pe lungime devin foarte usor conici catre tiv. Este stilul clasic de blugi, usor de asortat pentru majoritatea tinutelor. Nu pun nici probleme prea mari legate de silueta.

Boot cut/Flare
– foarte populari, pentru ca vin bine majoritatii anatomiilor masculine. Talia lor este putin sub lina naturala a taliei, sunt lejeri pe picior, iar de la genunchi catre glezna sunt mai largi (de aici si numele de flare). Au fost conceputi pentru a fi purtati cu cizmele de cowboy si astazi “cad bine” pe orice gen de pantofi sau gheata.

Wide leg
– pe linia naturala a taliei, la fel ca straight cut, insa lejeri pe fund si solduri, daca nu chiar largi.

Low Rise
– sau talie joasa. Adesea se poarta pe oasele soldurilor. Acestia pot fi straight cut, slim sau largi. Stilul a avut o perioada de ascensiune, insa a cazut rapid in dizgratie, nefiind desigur unul potrivit unui look masculin.

Cu excetia cazului in care ai fost harazit cu un corp perfect, nu va fi deloc usor sa gasesti perechea potrivita de jeansi sau croiala care te avantajeaza cel mai mult.