Vacanta la noi sau in alta parte?

De cele mai multe ori, cand alegem sa mergem intr-o vacanta trebuie sa ne siguram, inainte de toate, confortul, pentru a putea, mai apoi, sa ne asiguram si o vacanta reusita din toate punctele de vedere. Daca pentru unii, doar a avea un pat in care sa-si odihneasca capul si un dus in care sa se spele, este suficient, pentru altii, conteaza foarte mult si unde anume se cazeaza. Cum bine stim, hotelurile s-au diferentiat intotdeauna in functie de numarul de stele. Asadar, in tara noastra, intalnim hoteluri cu pana la 5 stele in grad. Diferenta intre unele si altele, nu este foarte mare, discutand in materie de confort si conditiile pe care acestea ni le ofera, insa pretul ne poate da, de cele mai multe ori, batai de cap.

Ca sa pastram o nota de obiectivitate, trebuie sa recunoastem ca, preturile sunt de adesea piperate si ca, din punctul asta de vedere, turismul din tara noastra nu va ajunge prea curang la nivelul celui al vecinilor nostri bulgari. Daca iei si compari cateva hoteluri de 4 stele de la noi si de la ei, vei observa ca, deja, acestia se afla in avantaj.  Stiu foarte bine cum sa faca sa atraga turistul si, mai important decat atat, este ca o si fac. Hotelurile in regim all inclusive sau ultra all inclusive, pentru care platesti pana la 250 de euro pentru un sejur de cinci zile, te vor face sa-ti restabilesti optiunile. In consecinta, nu trebuie sa ai la tine decat bani de drum si de distractie. Luand in paralel hotelurile cu acelasi numar de stele din Romania, vom constata o diferenta.  Nu numai ca tarifele intre 50 si 200 de euro se aplica pe noapte, dar, in acesti bani primim doar mic dejun si cam atat. Si-atunci, cum sa nu iti doresti, sa te duci in Bulgaria?

In Romania este destul de costisitor sa stai si in hoteluri de 3 stele, care nu ofera mai nimic. D-apoi sa vrei mai mult. Oricum ar fi si  oriunde te-ai duce in tara noastra, trebuie sa pleci la drum cu ceva mai multi banuti in buzunar, daca vrei locuiesti pentru o perioada intr-un hotel. Daca nu dispui de asemenea resurse financiare, alege o pensiune. Functioneaza in acelasi regim , iti ofera o curte mare, ambient rustic si aer curat.