Care este cea mai buna apa

Importanta apei pentru corpul uman

Corpul uman contine aproximativ 70% apa, iar acest lichid este esential pentru un organism sanatos. Deoarece apa, poate contine anumite impuritati si bacterii, este recomandat ca populatia sa utilizeze filtrele de apa, asta pentru a obtine cea mai buna apa de baut. Medicii recomanda un consum zilnic de minim 2 litri de apa, asta in zilele cu temperaturi normale, iar in zilele caniculare, se recomanda chiar si dublarea acestui minim de consum.

Apa de la robinet vs. apa imbuteliata

Cu totii stim ca apa de la robinet are diverse bacterii si diversi paraziti in componenta ei, acesti paraziti se pot elimina din aceasta apa doar prin fierbere, sau prin utilizarea unui filtru de apa. Utilizarea unui filtru de apa este absolut obligatorie, bineinteles unii venind cu argumente de genul ca ar consuma doar apa imbuteliata, insa de gatit gatesc tot cu apa de la robinet si astfel microbii ajung in corpul uman. De asemenea, nici apa imbuteliata nu este extrem de sanatoasa, deaorece contine diferiti nitriti si nitrati, cu toate ca se afla in limitele maxime admise, acestia nu sunt deloc binefacatori pentru corpul uman. Specialistii recomanda consumul cu moderatie a apei minerale, intrucat consumata in exces aceasta poate duce catre un surplus de minerale in organism. Parintii trebuie sa stie ca nu este foarte sanatos, pentru copii sa consume apa minerala, deoarece pot avea probleme cu functiile rinichilor.

Care este cea mai buna apa

La aceasta intrebare majoritatea oameniilor au diferite raspunsuri, insa specialistii din acest domeniu sunt de parere ca cea mai buna apa este apa de izvor imbuteliata direct de la sursa fara alte substane adaugate in compozitia ei si apa filtrata cu filtrul de carbune activ. Daca alegeti sa consumati apa trecuta printr-un filtru de carbune activ, atunci este foarte bine, deaorece acest filtru retine foarte bine microorganismele prezente in apa. Avantajul utilizarii acestui tip de filtru este ca filtreaza apa destul de bine, iar pretul unui astfel de filtru de carbune activ variaza, totul depinzand de unde doriti sa-l achizitionati. Acest filtru se monteaza impreuna cu un cartus de filtrare. Filtrul de carbune activ poate filtra pana 2,839 litri de apa, dupa care este necesara inlocuirea cartusului de filtrare. Un alt avantaj in ceea ce priveste utilizarea filtruluid e carbune activ este ca elimina in proportie de 98% clorul din apa, inclusiv gustul si mirosul acestuia. Filtrul de carbune activ imbunatateste gustul si elimina mirosurile neplacute din apa care survine utilizatorilor casnici. De asemenea, acest filtru elimina foarte bine diversele sedimente, inclusiv cele vizibile de ochiul uman, in proportie de 99%. Filtrul de carbune activ poate reduce cu sucees acumularea plumbului in proportie de 99% si elimina cu usurinta compusii organici volatili, intrun procent de peste 90%. Filtrele pe baza de carbune activ sunt extrem de sigure pentru sanatatea organismului intrucat sunt certificate si aprobate de catre cel mai important organism de certificare in domeniul sistemelor de filtrare din SUA. De asemenea, aceste filtre pe baza de carbune activ, au rolul de a modifica si de a transforma radical apa potabila, astfel filtrele o transfroma intr-o veritabila apa de izvor.