Examenul teoretic si chestionarele auto

Desi cea mai mare parte a cursurilor pentru obtinerea permisului de conducere o reprezinta orele de sofat, examenul de sala este cel care, in practica, se dovedeste ca pune cele mai multe probleme candidatilor.  Niciun viitor sofer - cu exceptia desigur a celor care, ilegal si total fraudulos, si cu riscuri majore pentru ei, conduc deja de ani buni fara carnet de conducere - nu poate rata orele de sofat daca vrea sa si ia carnetul de conducere, si petrece alaturi de instructor o parte foarte mare din timp.
 
Cu toate acestea, este recomandabil ca si partea cealalta a examenului pentru permisul de conducere, respectiv partea teoretica, sa beneficieze de atentia cuvenita, pentru ca de cele mai multe ori poate oferi surprize si nu dintre cele mai placute. Viitorii soferi trebuie sa completeze in cadrul examenului, chestionare auto compuse din 26 de intrebari, dintre care ei trebuie sa raspunda corect la minim 22 de intrebari. Timpul pe care il au la dispozitie candidatii este de numai 30 de minute, interval in care trebuie sa se gandeasca foarte bine care este varianta corecta de raspuns si sa completeze raspunsul, in format electronic. Testul se opreste in momentul in care candidatul ofera cinci raspunsuri gresite, in acest caz el fiind eliminat.

Tocmai fiindca timpul este unul foarte limitat, se recomanda celor care intra in examenul teoretic sa se pregateasca temeinic pentru acesta, atat prin invatarea partii de teorie, cat si prin rezolvarea unui numar cat mai mare de chestionare auto, care sa contribuie la fixarea cunostintelor acumulate prin invatare. Chestionarele auto pot fi foarte lesne gasite online, aceasta fiind calea cea mai usoara de a avea acces la ele. Este important ca orice candidat sa rezolve cat mai multe astfel de chestionare pentru a se familiariza pe cat posibil cu tipul de intrebari pe care le vor avea in fata la examenul pentru permis, mai ales daca este pentru prima data cand se afla la “sala”.