Produsele obisnuite de curatare vs produse industrialede curatare

Doar pentru ca anuminte produse curatenie sunt clasificate si impartite pe categorii, nu inseamna ca acestea trebuie sa fie utilizate numai pentru o singura aplicatie de curatare. Acestea sunt produse de uz casnic, pentru curatarea diferitelor suprafete si majoritatea se pot folosi ca atare, nediluate. Sunt putine cele ce necesita diluare datorita faptului ca sunt putin mai concentrate dar raman tot in categoria de produse mai slabe decat cele industriale.
Dezinfectantii, detergentii si sapunurile sunt produse casnice ce se pot folosi pentu a curata o gama foarte vasta de suprafete fara a le ataca dar daca in loc de detrgenti normali utilizati detergenti profesionali, multe din suprafetele ce nu reactioneaza negativ la detergent o sa o faca datorita concentratiei prea mari.
Exista deasemenea si produse carora trebuie sa le respectam cu strictete domeniul de aplicabilitate chiar daca sunt produse pentru uzul zilnic, casnic, precum detartrant, degresant, etc.
Unele substante de curatare chimice, de pe piata sunt pentru utilizare industriala si sunt mai puternice decat cele obisnuite, au aplicatii specifice, asadar nu ar trebui sa fie utilizate acasa.
Aceste produse sunt fabricate mai mult pentru a fi folosite in aplicatii industriale sau zone ce trebuiesc  intens curatate precum scoli, gradinite, spitale, cantine, dusuri sau wc publice.
Produsele de acest tip sunt vandute in principal companiilor carora le revin spatiile respective pentru curatare dar si pentru uzul personal acasa, ceea ce poate fi de multe ori gresit. Un produs mai puternic decat este nevoie poate danuna atata suprafetei cat si persoanei care o foloseste.
In momentul in care achizitionati produse de curatenie pentru acasa nu va bazati pe faptul ca este unul indistrial si este asadar potrivit nevoilor deoarece puteti avea surprize.
Cumparati tot unul pentru uz casnic, cu o putere mai mare de curatare dacat cele obisnuite daca considerati ca unul normal nu va face fata, dar optati pentru unul indistrial.
In primul rand, uitati-va la raportul de diluare pentru a vedea cat de mult este necesar sa puneti pentru a obtine rezultatele dorite si interesati-va si de pret deoarece nu numai produsese scumpe sunt cele ce fac fata murdariei.
Un alt factor  la care trebuie sa fiti atenti este puterea produsului de a omora bacteriile si germenii. Cele mai multe dintre produse de curatare comerciale ucid 99,7 din bacterii sau mai mult,  in functie de substantele chimice specifice.
Indiferent ce aveti de curatat alegeti cu grija produsele si optati cat mai mult posibil pentru cele ecologice care nu dauneaza mediului. Produsele industriale sunt de multe ori chimice si dauneaza atat celor ce le utilizeaza cat si mediului.
Bineinteles, exista si produse curatenie industriale care sunt eco dar multe firme opteaza tot pentru cele chimice considerandu-le mai spornice desi aproape toti producatorii incearca sa atraga atentia si spre cele industriale ecologice ce sunt deasemenea cu o putere foarte ridicata de curatare, pentu a proteja mediul cat mai mult si pe cei ce intra in contact direct cu substantele.